Interieurtrends voor uw slaapkamer

Interieurtrends voor uw slaapkamer

Het nieuwe jaar is al een tijdje ingezet, maar als u uw slaapkamer wilt herinrichten, bent u waarschijnlijk toch nog benieuwd naar de interieurtrends voor uw slaapkamer van 2021. Wij zetten de leukste trends even op een rij.

Kleur van het jaar: Brave Ground

Brave Ground, een warme, natuurlijke neutrale kleur, is door Flexa uitgeroepen tot dé kleur van het jaar. Deze beige kleur is perfect voor in de slaapkamer waar hij rust, luxe en warmte brengt. Bovendien laat hij andere kleuren goed tot zijn recht komen en is hij gemakkelijk te combineren met andere neutrale kleuren, felle roze- en roodtinten, aardekleuren en blauw- en groentinten. Zeker aardetinten zoals roest, bruin en beige blijven het goed doen in de slaapkamer en passen ook goed samen met de volgende trend: natuurlijke materialen.

Natuurlijke materialen

Linnen, kurk, hout, wol, rotan, riet, jute, bamboe, … Er zijn genoeg natuurlijke materialen die uw slaapkamer omtoveren tot een pure, rustige en warme plek om in te dromen. Het leukste is om deze materialen en texturen te combineren voor een interessante look. Combineer bijvoorbeeld een houten bedframe met rieten stoelen en een tapijt uit wol.

Een beperkt budget? Investeer dan eerst en vooral in kwalitatieve meubels, zoals een stevig bed, een goede matras en een degelijke kast. Werk de inrichting af met natuurlijke accessoires, zoals droogbloemen, schelpen of plaids die u wel tegen een iets lagere prijs kan vinden. Heeft u toch nog wat geld nodig om uw slaapkamer in te richten? Bekijk hier tegen welke tarieven u een persoonlijke lening kunt aangaan.

Planten

Bij natuurlijke materialen horen uiteraard planten. Een trend die trouwens al enkele jaren in de slaapkamer blijft hangen. Niet zo een verrassing als u weet dat planten een positief en rustgevend effect op mensen hebben en kunnen zorgen voor een betere nachtrust. Daarnaast kunnen luchtzuiverende planten ook de luchtkwaliteit verbeteren. Populaire planten voor in uw slaapkamer? Dat zijn zeker en vast dwergpalmen, aloë vera of de sanseveria. Ook droogbloemen zijn een echte hit en passen perfect bij de natuurlijke look.

Textuur

Simpel gezegd: mix en match verschillende materialen. Stevige rieten stoelen met wollen sierkussens of een fluwelen hoofdbord met luchtig linnen beddengoed. Uw meubels en decoratiestukken moeten daardoor ook niet perfect bij elkaar passen. Een kleurverschil tussen uw bed en een stoel geven uw slaapkamer net dat tikkeltje extra. Verschillende texturen geven uw slaapkamer immers een interessante uitstraling, maar brengen tegelijk toch rust en warmte.

Luxe

De lockdown deed ons naar één ding verlangen: luxe slaapkamers. Weinig of geen vakantie of verblijven in een hotelkamer betekende meer dan ooit dat we de luxe gewoon naar onze eigen slaapkamer wilden brengen. Door het thuiswerken kunnen we niet alleen net ietsje langer in ons bed blijven liggen, maar is de slaapkamer misschien ook een werk- of studeerruimte geworden of gewoon even een plek waar we willen ontspannen. Dat vraagt natuurlijk voor meer luxueuze materialen die ons gedurende de hele dag én nacht comfort kunnen brengen.

Helemaal mee met de laatste interieurtrends voor uw slaapkamer? Laat het decoreren dan beginnen!
Geplaatst op 28-11-2022