Waarop moet u letten als u een kindermatras koopt?

Kindermatras
Posted in: Koopwijzer

Een goede en optimale nachtrust is voor kinderen nog belangrijker dan bij een volwassenen. Kinderen tussen 4 en 12 jaar zitten namelijk nog volop in hun groeifase, een goede matras is voor deze kleintjes dus van essentieel belang.

Maar wat is nu een echt goed kindermatras? En waar kunt u het beste op letten? In dit artikel vindt u allerlei informatie en tips waar u op moet letten bij de aankoop van een kindermatras.

Een harde of zachte matras?

Er zijn verschillende zaken waar u op moet letten bij de aankoop van een kindermatras. Één van deze aspecten is de juiste matras zachtheid /hardheid kiezen. Een kindermatras mag niet te zacht maar ook zeker niet te hard zijn.

Net zoals bij volwassenen spelen lengte en het gewicht een belangrijk bij het kiezen van de juiste matras. Een kinderlichaam oefent weinig gewicht en druk uit, ze zullen hierdoor ook minder snel wegzakken in een matras. Ga daarom voor een medium tot zachte matras, een harde matras is eerder voor iemand die groter en steviger is.

Koudschuim een match made in heaven

Naast de juiste matrashardheid is het materiaal van de matras ook van belang. Een kindermatras moet niet enkel veerkrachtig zijn maar moet ook voldoende kunnen ventileren.

Hiervoor raden wij het best een koudschuim matras aan. Dankzij de open celstructuur van het materiaal is dit type matras geschikt voor mensen die het 's nachts snel te warm hebben. Het materiaal neemt uw lichaamswarmte op waardoor de matras niet warm aanvoelt én uw lichaam tegelijk voldoende ondersteunt.

Een koudschuim matras is ook één van de beste matrassen voor kinderen die nog niet volgroeid zijn. Dit komt omdat een kindermatras in tegenstelling tot een matras voor volwassenen geen zones mag bevatten. Doordat de kinderen nog niet volgroeid zijn, zijn ze nog niet groot genoeg om de zones te benutten en zouden ze in de verkeerde zones komen te liggen.

Wanneer is uw matras aan vernieuwing toe?

De gemiddelde levensduur van een kindermatras ligt ongeveer rond de zeven jaar. Zorg er dus voor dat uw kind meteen na zijn ledikant fase overstapt naar de juiste kindermatras. Wanneer de matras zijn beste tijd heeft gehad zal u ook merken dat de matras zijn belangrijkste aspecten verliest. De flexibiliteit en ondersteuning zijn niet meer van kwaliteit.

Door de leeftijd van de matras kunnen er ook klachten beginnen ontstaan. Probeer dit zeker te vermijden want dit geeft een negatieve invloed op de groei en ontwikkeling van uw kind.

Beslis niet te snel

Een matras kopen mag nooit overhaast gebeuren. Bij een nieuw matras heeft u lichaam een aantal weken de tijd nodig om er echt goed aan te wennen. Dit geldt zeker ook voor kinderen. Het is belangrijk dat uw kindje de gelegenheid krijgt om aan de situatie en het matras te wennen. Wilt u uw matras eerst gratis uitproberen? Geniet van een periode proefslapen en ondervind of u de juiste kindermatras heeft gevonden.

Twijfelt u nog steeds welk matras geschikt is voor uw kind of heeft u nog vragen? Bij De Matrassengigant staan we altijd voor u klaar met advies op maat! Neem gerust contact op met ons of kom eens langs in één van onze filialen. Wij bekijken graag met u samen welke kindermatras geschikt is.
11 november 2021