Landelijke slaapkamer: zo richt u uw droomslaapkamer in

Landelijke slaapkamer: zo richt u uw droomslaapkamer in

1. De juiste kleuren en materialen

De basis voor een landelijke slaapkamer zijn de juiste kleuren en materialen. Neutrale aardse kleuren zoals wit, beige, zandtinten, taupe en grijs zijn ideaal. Deze kleuren stralen rust, warmte en gezelligheid uit. En dat resultaat willen we in een landelijke slaapkamer.

Op vlak van materiaal kiest u best voor katoen, linnen, wol, hout en steen. Een ruwe stenen muur, eventueel in combinatie met een houtlook vloer? Hallo sfeer!

2. Een landelijk bed

In een slaapkamer is een groot bed toch wel dé eyecatcher bij uitstek. In een landelijke slaapkamer is een luxueuze boxspring heel populair. Door zijn klassevolle uitstraling past hij perfect binnen die landelijke stijl. U kunt de boxspring helemaal tot in de puntjes afwerken met een hoofd- en voetbord.

Geen fan van een boxspring? Geen probleem! Ook met een gewoon bed kunt u een landelijke gevoel creëren.

 

 

Hotelboxspring Moena

Boxspring Leo met opbergruimte

3. Accessoires

Uw slaapkamer helemaal omtoveren tot een droomslaapkamer? Werk de ruimte dan af met accessoires met natuurlijke materialen en kleuren. Accessoires in hout, sfeerlichtjes, een mooi tapijt, mooie grote vazen of rieten manden. Ook een vleugje groen mag niet ontbreken! Koop daarom bijvoorbeeld kamerzuiverende planten met een bijpassend vaasje in een aardse kleur.

Tot slot werkt u uw landelijke slaapkamer af met bedtextiel. Een luxueus bed zonder bijpassend bedtextiel? Dat is helemaal een afknapper!

In een notendop: de basis van een landelijke slaapkamer begint bij de juiste kleur- en materiaalkeuze, een groot luxueus bed en de juiste accessoires!
Geplaatst op 28-11-2022