Hoe reinigt u best uw matras? Tips & tricks

Hoe reinigt u best uw matras? Tips & tricks

Gele vlekken in uw matras? Dat is vervelend maar wel een vaak voorkomend probleem. Als u weet dat u per nacht ongeveer een kwart liter aan vocht verliest, is het belangrijk om uw matras regelmatig te reinigen. En toch doen we het misschien niet zo vaak. Hoog tijd om hier verandering in te brengen! Dankzij onze tips is uw matras reinigen een kinderspel.

1. Plan ieder jaar uw schoonmaakbeurt in

Alles start met een gewoonte, ook het reinigen van uw matras. Houdt u jaarlijks een lenteschoonmaak? Voeg dit dan zeker toe aan uw lijstje! Door uw matras elk jaar te reinigen, helpt u de levensduur van uw matras te verlengen. De moeite waard dus! Bovendien raden we u aan om regelmatig uw matras te stofzuigen. Stoffige plekken zijn namelijk de favoriete broedplekken voor huisstofmijt.

2. Baking soda: uw beste vriend

Een koffievlek op uw matras? Baking soda to the rescue! Het is hét wondermiddel voor koffievlekken. Bovendien frist baking soda ook uw matras wat op. Strooi de soda op het matras, wrijf het in met een borstel en laat het enkele uren trekken. Met behulp van een stofzuiger zuigt u nadien alle soda uit uw matras. Is uw matras dus toe aan een opfrisbeurt? Eén woord: baking soda! Zo hoeft u niet meteen een nieuw matras aan te schaffen!

3. Verluchten, verluchten, verluchten

Een volgende tip die ervoor zorgt dat u uw matras schoon houdt is verluchting. Dagelijks uw slaapkamer verluchten is echt belangrijk. Het is een van de beste remedies tegen het bestrijden van vocht en huisstofmijt. Maak daarom niet direct uw bed op na het opstaan maar geef het de kans om te verluchten en drogen. Bovendien het is aan te raden om elke 3 maanden uw matras om te draaien. Dus zon of regen? Verlucht het even!

4. Wat een topper!

Tot slot hebben wij nog één extra tip voor u. Om uw matras extra te beschermen, kunt u een topper aanschaffen. Een topmatras is een dunner matras dat u bovenop uw gewone matras legt. Het beschermt uw matras tegen het meeste vuil en vocht en kan u meestal gewoon wassen in de wasmachine.

Staat uw matras reinigen al als eerste op uw to- do lijstje? Goed zo! Helemaal in de poetssfeer? Lees dan zeker onze volgende blogpost: hoe vaak lakens wassen!
Geplaatst op 25-11-2022