Nieuw bed kopen? Hierop moet u letten!

Nieuw bed kopen? Hierop moet u letten!

Een goede nachtrust heeft een grote impact op onze gezondheid. Slecht slapen veroorzaakt stress en bezorgt u allerlei kwaaltjes. Voldoende slapen kan al een oplossing bieden maar het allerbelangrijkste? Een goed, comfortabel bed! Wilt u een nieuw bed kopen maar weet u niet waarop u moet letten? Onderstaande tips helpen u al een heel stukje verder!

Kiest u een bed of een boxspring?

Kiezen voor een nieuw bed kan een behoorlijke opdracht zijn. U moet rekening houden met verschillende zaken. Koopt u een nieuw bed dat past bij uw slaapkamer en persoonlijke smaak? Of gaat u ineens voor een volledige make-over? Hou bovendien ook rekening met de afmetingen van uw slaapkamer. Heeft u een kleinere slaapkamer maar wilt u toch alle comfort van een tweepersoonsbed? Dan biedt een bed van 140x200 cm de ideale oplossing.

Of wat dacht u van de luxueuze uitstraling van een boxspring? De boxspring is eigenlijk een extra hoog en dik bed. U vindt ze vaak in iets chiquere hotels. Bovendien is er wel degelijk en groot verschil tussen een bed en een boxspring. Een bed bestaat uit een frame met daarin een lattenbodem. De boxspring daarentegen is een bedbodem die bestaat uit een box met veren. Wat heeft uw voorkeur?

 Bed kopen

 Boxspring kopen

Meer weten over de boxspring? Klik door naar volgende blogpost ‘ Wat is een boxspring?’

Nieuw bed = nieuw matras?

Een matras aangepast aan uw noden en wensen speelt een belangrijke rol in de hoeveelheid en de kwaliteit van uw slaap. De juiste hardheid van uw matras is daarom uiterst belangrijk en hangt af van enkele factoren. Ook het materiaal waarvan de matras is gemaakt is doorslaggevend. Slaapt u een lange tijd op een verkeerd matras? Dan kan u rugklachten ontwikkelen. En dat willen we zeker vermijden!

Naast een matras speelt ook uw slaaphouding een belangrijke rol. Bent u een buikslaper, zijslaper of rugslaper? Elke slaaphouding heeft een andere behoefte!

U wilt een nieuw bed kopen en u twijfelt nog aan uw keuze? Bij Slaapwel staat kwaliteit voorop en staan wij steeds klaar voor al uw vragen. Als extra service bieden wij u bovendien onze beddentest aan. Tot binnenkort?
Geplaatst op 28-11-2022