Uw slaapkamer inrichten in 3 stappen

 Uw slaapkamer inrichten in 3 stappen

Uw slaapkamer is de plek waar de dag start en eindigt. Het is dus best een belangrijke plaats in huis! Wilt u uw slaapkamer inrichten? Hoe begint u eraan? Hoe zorgt u ervoor dat uw slaapkamer een aangename plek wordt om te vertoeven? Volg deze 3 stappen en de klus is geklaard in no time. Let’s go!

Stap 1: Maak een moodboard

U heeft ongeveer een idee maar u kan het moeilijk voor de geest halen? Maak een moodboard! Een moodboard is een verzameling van uw gedachten en concepten. Het staat letterlijk voor ‘sfeerbord’. Het is de ideale manier om gedachten visueel weer te geven. U verzamelt bijvoorbeeld op een blad welke meubels, kleuren, stijlen, stoffen, … u mooi vindt. Zo krijgt u een idee welke richting u wil uitgaan in uw slaapkamer.

Klaar met uw moodboard? Top! Haal nu die innerlijke stylist in uzelf naar boven en begin met de indeling.

Stap 2: De indeling

De volgende stap is de indeling van uw slaapkamer. Wat zet u in de slaapkamer en waar? Dé essential in elke slaapkamer is natuurlijk het bed. Het bed of boxspring staat centraal in uw slaapkamer. Het is als het ware the masterpiece van uw slaapkamer.

De volgende vraag die u zich kan stellen is: heb ik nood aan meer opbergruimte? Kledingkasten, commodes, nachtkastjes, opbergdozen, … Ze hebben elk hun nut.

“Allemaal goed en wel, maar ik heb een kleine slaapkamer. Wat nu?” Ook kleinere slaapkamers kunt u comfortabel inrichten. Kies als bed een twijfelaar (140x200 cm), eventueel gecombineerd met lades. Geen plaats voor nachtkastjes of een kledingkast? Met enkele simpele planken is uw probleem opgelost. Laat die creatieveling los en schakel de nodige hulp in om tot het perfecte eindresultaat te komen!

Pssst... Wist u dat u bij ons terechtkunt voor kasten op maat?
slaapkamer inrichten

Stap 3: De afwerking

Wat minstens even belangrijk is als de indeling van uw slaapkamer, is de afwerking. Nu u een overzicht heeft over de meubelstukken, kunt u de juiste stijl en kleuren bepalen. Modern, landelijk, industrieel of Scandinavisch? Keuzes genoeg!

Werk uw slaapkamer af met enkele leuke accessoires. Door de juiste accessoires te gebruiken geeft u de slaapkamer een heel andere dimensie. Planten, fotokaders, sfeerverlichting, … Noem maar op!

Gaat u binnenkort aan de slag met uw slaapkamer inrichten en bent u nog op zoek naar een bed, boxspring of andere meubels? Ontdek ons ruime aanbod in onze webshop!

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bekijk dan ook eens deze musthaves voor een complete slaapkamer en onze 5 tips voor slaapkamerdecoratie voor een gezelligere slaapkamer.

Geplaatst op 28-11-2022