Welke planten zijn ideaal voor uw slaapkamer?

Welke planten zijn ideaal voor uw slaapkamer?

Wat is voor u het allerbelangrijkste in een slaapkamer? Is het antwoord rust? Heeft u dan al eens gedacht aan de voordelen van slaapkamer planten? Planten in uw slaapkamer zorgen voor kleur en zuiveren bovendien de lucht. Het resultaat? Een betere nachtrust! Een goede nachtrust geeft uw mentaal welzijn dan weer een enorme boost.

Maar welke planten zijn nu ideaal voor uw slaapkamer? Wij zetten ze voor u op een rijtje.

Lavendel – de kleur en geur van relaxatie

Aaah, die heerlijke geur van lavendel. Het doet u wegdromen naar een rustgevende vakantie in de Provence. En rust geven doet het want de geur van lavendel werkt slaapverwekkend. Vaarwel slapeloosheid!

Sanseveria zorgt voor zuurstof

De vrouwentong, ook wel sanseveria genoemd, is een echte aanrader. Waarom? Deze plant produceert ’s nachts meer zuurstof dan overdag. De sanseveria betert dus de luchtkwaliteit in uw slaapkamer. Aanschaffen maar!

Zoekt u nog andere ideeën om uw slaapkamer een nieuwe look te geven? Lees dan zeker volgende 5 slaapkamerdecoratie tips. Of om helemaal in de ontspannen sfeer te blijven leest u best ook onze 5 tips voor een goede nachtrust.

Aloë vera geeft schadelijke stoffen geen kans

Last but not least (helemaal niet zelfs!) is de aloë vera. Het is reeds bewezen dat deze plant heel wat voordelen biedt voor uw gezondheid. Hij zorgt voor een diepe slaap en haalt bovendien de schadelijke stoffen uit de lucht. Nog een leuk weetje? De aloë vera kunt u makkelijk onderhouden. Wat een topper!

Een betere nachtrust? Schaf dan enkele slaapkamer planten aan. Met lavendel, de sanseveria en een aloë vera plant zorgt u voor een lekkere geur, meer zuurstof en maakt u uw slaapkamer vrij van schadelijke stoffen! U kunt natuurlijk ook investeren in een matras die perfect aansluit bij uw slaapbehoeften. Benieuwd? Doe de slaaptest of kom langs in een van onze winkels!
Geplaatst op 28-11-2022