Slecht geslapen? Zo bent u toch nog productief!

Slecht geslapen? Zo bent u toch nog productief!

Een slechte nacht achter de rug? Het overkomt ons allemaal weleens. Dat te weinig slapen slecht is voor uw gezondheid moeten we u wellicht niet meer vertellen. Maar hoe kunt u na een nachtje slecht slapen toch nog productief zijn? Volg onze tips en niemand zal merken dat u te weinig geslapen heeft!

Maar één kopje troost in de ochtend

Hou het bij één kop koffie in de ochtend en verspreid uw caffeine-inname over de hele dag zodat u geen overload heeft in de ochtend. Waarom? Als u te veel koffie drinkt van ‘s morgens vroeg, gaat de koffie tegenwerken en krijgt u een suf gevoel.

Sla uw ontbijt niet over

Uit onderzoek blijkt dat u het best ontbijt binnen het uur nadat u bent opgestaan. Een stevig ontbijt geeft namelijk uw prestaties en gemoedstoestand een flinke boost. Kies voor granen, eiwitten en fruit. Gezond ontbijtje én productief overdag? Dat moet u ons geen twee keer vragen!

Omarm het daglicht

Een frisse neus en een straaltje zon doen wonderen na een nachtje slecht slapen. Het heeft een positieve invloed op uw lichaamstemperatuur en verhoogt de alertheid. Waar wacht u nog op?

Moeilijk gaat ook

Begin uw dag met de moeilijkste taken en doe later de simpelere en leuke taken. In het begin van de dag kunt u zich nog meer focussen op de opdrachten die het meeste energie van uw brein vragen. Uw tijd goed spenderen en verdelen is dus de boodschap!

Last but not least: comfort!

Slaapt u meerdere nachten op een rij slecht? Dan ligt het probleem misschien wel bij uw bed of matras! Een goede nachtrust begint natuurlijk met het nodige comfort. Is uw matras niet voldoende aangepast aan uw slaaphouding? Dan moet u het niet ver meer zoeken… De juiste matras in combinatie met een goed bed en bedbodem zorgt ervoor dat u beter slaapt en productiever bent!

Slecht slapen is verleden tijd dankzij deze 5 tips! Heeft u nog vragen over de juiste matraskeuze? Doe de beddentest of neem contact op met ons.
Geplaatst op 28-11-2022