Hoe stoppen met snoozen?

Hoe stoppen met snoozen?

U ligt heerlijk onder de wol en plots hoort u dat vervelende geluid van uw wekker. Gaat u opstaan of toch nog 5 minuutjes blijven liggen? Wat een dilemma!

Heeft u moeite met opstaan en is de snoozeknop uw beste vriend? Dan hebben wij minder goed nieuws. Hoe verleidelijk snoozen ook is, die extra minuutjes verstoren juist uw slaapritme wat opstaan alleen maar moeilijker maakt.

Hoe stoppen met snoozen? Dat leest u hier!

Vast slaapritme? Check!

Routine is key. Ga elke avond rond hetzelfde tijdstip naar bed en sta dagelijks rond hetzelfde uur op. Zoek dus een slaappatroon dat voor u haalbaar is en dat u makkelijk kan aanhouden. Uw lichaam went aan het nieuwe slaapritme waardoor u na verloop van tijd zonder problemen ’s morgens opstaat. Uw lichaam en geest houden namelijk ook van routine!

Wilt u bovendien weten hoeveel slaap u per nacht nodig heeft? Lees hier onze blogpost hoeveel slaap heeft u nodig.

Zorg voor een gezonde levensstijl en een goede nachtrust

Een aangepaste levensstijl heeft rechtstreeks verband met een betere nachtrust. En goed slapen is dan weer een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Heeft u problemen om ’s avonds in te dommelen en ’s morgens vroeg op te staan? Dan grijpt u wellicht naar die snoozeknop. En dat willen we juist vermijden!

Zorg daarom overdag voor voldoende daglicht en ga regelmatig sporten in openlucht. Een straaltje zonlicht doet namelijk wonderen. Daarnaast begint een goede nachtrust ook met een goed bed in combinatie met de juiste matras en bedbodem.

Kan u het snoozen toch niet afleren? Maak het uzelf dan moeilijk. Een goede tip is om uw wekker buiten handbereik te leggen. Dan moet u wel uit uw bed komen om uw alarm uit te zetten!

Benieuwd naar meer? Wij hebben nog enkele tips voor u: 5 tips voor een goede nachtrust.

Hoe stoppen met snoozen? Zorg voor routine, een gezonde levensstijl en goede nachtrust. Bovendien speelt een goed bed, matras en lattenbodem ook een grote rol. Neem zeker eens een kijkje op onze webshop!
Geplaatst op 28-11-2022