Wat is een boxspring? En waarom kiezen voor een boxspring?

Wat is een boxspring? En waarom kiezen voor een boxspring?

De boxspring, het is het type bed bij uitstek voor wie luxueus wil slapen. Misschien heeft u er wel een in uw slaapkamer staan. Maar heeft u uzelf al eens afgevraagd: wat is een boxspring nu eigenlijk?

Een boxspring is enorm populair en u vindt ze vaak in chiquere hotels. De Engelse term boxspring staat letterlijk voor ‘een box met veren’. Niet meer dan dat. Maar wat maakt een boxspring zo populair? En waarom zou u voor een boxspring kiezen in plaats van een gewoon bed? U leest het hier!

Wat is het verschil tussen een boxspring en een bed?

Laat ons heel duidelijk zijn: een boxspring is niet hetzelfde als een bed.

Een bed bestaat uit een houten of metalen frame met daarin een lattenbodem. U maakt een bed compleet door een matras, eventueel een topper en een hoofd -en/of voetbord.

Een boxspring is geen bed maar wel een bedbodem. Het bestaat uit verschillende onderdelen: de boxspring zelf (dus de box met veren), een matras, een topper en eventueel een hoofd -en/of voetbord. De box met veren bestaat uit bonnellveren of pocketveren.

Standaard is de boxspring bodem vlak, maar u kunt ook kiezen voor bodems die elektrisch verstelbaar zijn. Elektrische bedbodems bieden net iets meer comfort, want u kunt ze nog meer afstemmen op uw lichaam. Comfort gegarandeerd! Daarnaast heeft u ook elektrische boxsprings met opbergruimte. Handig als u wat extra spullen een plaatsje uit het zicht wil geven.

Dé belangrijkste vraag is natuurlijk: is er verschil in slaapcomfort? Ja! Al hangt dat natuurlijk voor het grootste deel samen met de matras die u kiest. De veren zelf zorgen ook voor extra ondersteuning. Bovendien geeft een boxspring een luxueuzere uitstraling aan uw slaapkamer. Hecht u hier veel belang aan? Dan heeft u een ruime keuze aan luxueuze boxsprings. It’s all about the looks!

Overtuigd? Ontdek ons aanbod boxsprings in onze webshop!

Waarom kiezen voor een boxspring?

Wat is een boxspring en wat zijn de voordelen? We gieten het voor u in een schema:

Boxspring

Hebt u nog advies van een professional nodig? Onze slaapexperts helpen u graag op weg, zowel via chat, telefonisch als in onze winkels.
Geplaatst op 28-11-2022